Geroezemoes

‘Geroezemoes’ is een multidisciplinair project voor kinderen (9+) bestaande uit een boek, hoorspel en een theatervoorstelling.


Een grappig en authentiek verhaal over de kracht en het plezier van verzinsels en geruchten.


De stad

Het boek

LEES een stukje

Het gerucht van de komst van een wereldberoemde diva brengt opwinding in het ingeslapen dorpje Solnistad. Gefluisterde vermoedens, verzinsels, herinneringen worden aaneengeregen en het geroezemoes brengt alles en iedereen in beroering. Wat is het effect van al die menselijke fantasie? Speculaties en verzinsels worden gekruid met angsten, dromen en verwachtingen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES


Soort

Leeftijd

Hardcover

Formaat

ISBN

Thema's

Publicatiedatum

Hoorspel

Uitgeverij De Eenhoorn

geïllustreerde fictie

 9+

 112 pagina's

 20,5 x 26,5 cm

9789462916067

geruchten, roddelen, stad, beroemd zijn

 2021-10-27

10 afleveringen (50 luisterminuten)

Kleine Willie kon al zelf zijn boterhammen smeren, in drie minuten en dertig seconden. Hij kon zijn veters in zeven seconden strikken. Hij kon binnen vier minuten in slaap vallen, als hij dat wou. Hij kon wieltjes onder zijn schoenen binden en de straat afrollen. Kleine Willie belegde een broodje met een plak kaas, bond wieltjes onder zijn schoenen en gleed naar restaurant Schone Schijn.

 

Kleine Willie. Voor zijn leeftijd was hij niet klein. Eén meter vijftig en schoenmaat zevenendertig om precies te zijn. Hij was de zoon van Grote Willie en tien jaar en een half.

 

Als Kleine Willie naar het restaurant rolde, kwam hij via de Goudbloemstraat in de Sputnikstraat, en daarna in de Melkwegdreef, die bergaf liep. De rijhuizen veranderden in losstaande landhuizen en kleine villa’s in lichtgeel en roze. Achter de hekken groeiden oude takken met verdorde bladeren. Er hadden ooit stokrozen en trompetbloemen aan de gevel gehangen, maar het had al maanden niet geregend en niemand gaf de planten water. Kleine Willie rolde langs de linkerkant, om een blik op te vangen van nummer veertien. Er was nooit beweging en de takken

Het hoorspel

Je kan de wereld van Geroezemoes ook al luisterend ontdekken. In een reeks van tien afleveringen van telkens 5 minuten wordt het verhaal tot leven gebracht door verschillende stemacteurs en muziek. Laat je onderdompelen in de klankenwereld van Geroezemoes.

TECHNISCHE SPECIFICATIES


Aantal

Duur

Leeftijd

Formaat

Thema's

Publicatiedatum

Prijs

Uitgeverij De Eenhoorn

10 afleveringen

55 luisterminuten (totaal)

 8 +

QR code

geruchten, roddelen, stad, beroemd zijn

2021-10-27

8,95 €

LUISTER een stukje

Met downloadcode
De downloadcode staat vooraan op een van de eerste schubladen in het boek. Met deze code kun je het hoorspel gratis beluisteren en downloaden op de webpagina. Ook apart te verkrijgen en te koop.

Credits

Geroezemoes kwam tot stand door een nauwe samenwerking. Nina Eleonara Claes ontwikkelde en regisseerde,
Yelena Schmitz schreef het verhaal, Ruth De Jaeger illustreerde en Inja Laureys maakte er een hoorspel van.

Concept

Nina Eleonora Claes

Tekst

Yelena Schmitz

Illustraties

Ruth De Jaeger

Scenario

Nina Eleonora Claes & Inja Laureys

Productie en regie

Nina Eleonora Claes

Opnames

Inja Laureys & Nina Eleonora Claes

Stemmen

Lennert De Vroey, Jef Moelans, Eurudike De Beul, Loes Swaenepoel, Bert De Kock, Tom Goossens, Sander Gillis, Lien Thys, Sandra Gysens, Lucas Vanhevel & Mona Mina Leon

Montage

Inja Laureys

Muziek

Titelsong en hoofdthema 'Fontaine Des Amours'

Ruben De Gheselle (compositie)

Eurudike De Beul (uitvoering)

Soundtrack
Lukas De Man

Mixage

Raf Enckels

Figuratie

Annick Van Braak, Bob Van Wambeke, Loes Campens, Sis Campens, Zeyd Dhakouani, Farah Dhakouani, Yelena Schmitz, Griet Boels, Benno, Louisa Vanderhaegen, Lukas De Man, Heidi Van Eetvelde, Benjamin Elegheert & Berdien Debal

Met dank aan

Academie voor Beeldende Kunsten Aalst

Met steun van

Stad Gent

Volg het Geroezemoes